Η διαδικασία παραγωγής του ουσιαστικά αποτελείται από τα εξής τρία στάδια:


  1. Τη σύνθλιψη του καρπού
  2. Τη συμπίεση του καρπού και
  3. Το διαχωρισμό του λαδιού από το νερό και τις άλλες ακαθαρσίες

Με το πέρασμα των αιώνων η ανάγκη για την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων λαδιού οδήγησαν στην ανακάλυψη καινούργιων μέσων παραγωγής του, η οποία χαρακτηρίστηκε από:

  • Την παραγωγή χωρίς πιεστήριο – πρωτόγονη παραγωγή
  • Την παραγωγή με περιστροφικό μύλο
  • Την εμφάνιση και διάδοση των πιεστήριων
  • Μεταγενέστερες αλλαγές του 19ου αιώνα


Παραγωγή

Μετά τη συγκομιδή, ο καρπός μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο όπου ξεκινούν τα στάδια επεξεργασίας .....

Συσκευασίες

Η ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ Α.Ε. θέλοντας να ικανοποιήσει το ευρύ πελατειακό φάσμα της, αναλαμβάνει κατά παραγγελίες να συσκευάσει....

Το λάδι στους αιώνες

Η παραγωγή του ελαιολάδου αφορά στην εξαγωγή ενός εκλεκτού προϊόντος, που βρίσκεται ήδη στον καρπό, με καθαρά μηχανικά μέσα....
περισσότερα... περισσότερα... περισσότερα...