Μέχρι σήμερα, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, οι ελιές μαζεύονται με το χέρι, κόβονται δηλαδή, πριν πέσουν στο έδαφος. Σε άλλες πάλι, ο παραδοσιακός τρόπος έχει αντικατασταθεί από το ράβδισμα. Όταν οι καρποί πέσουν στο έδαφος, γίνεται προσεκτική διαλογή αυτών που θα καταλήξουν στο ελαιοτριβείο μας. Το καλωσόρισμα της νέας σοδιάς είναι η επιβράβευση, η ανταμοιβή της φύσης στην ανθρώπινη φροντίδα. Γι’ αυτό, η συγκομιδή του ελαιοκάρπου αποτελεί ιεροτελεστία και είναι κομμάτι της ποιότητας του ελαιολάδου.
Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι το ελαιόλαδο, αποτρέπει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων, βοηθάει στο σωστό μεταβολισμό των διαβητικών, στη διατήρηση της καλής χοληστερίνης και αποτρέπει το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή των κυττάρων μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
Με τη σωστή και προσεγμένη επεξεργασία παραγωγής του, σας προσφέρουμε στο τραπέζι σας το μυστικό της Κρήτης για την μακροζωία.
Παραγωγή
Μετά τη συγκομιδή, ο καρπός μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο όπου ξεκινούν τα στάδια επεξεργασίας ..... |
Συσκευασίες
Η ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ Α.Ε. θέλοντας να ικανοποιήσει το ευρύ πελατειακό φάσμα της, αναλαμβάνει κατά παραγγελίες να συσκευάσει.... |
Το λάδι στους αιώνες
Η παραγωγή του ελαιολάδου αφορά στην εξαγωγή ενός εκλεκτού προϊόντος, που βρίσκεται ήδη στον καρπό, με καθαρά μηχανικά μέσα.... |
περισσότερα... |
περισσότερα... |
περισσότερα... |
|